WTA: Jucătoarea perfectă din circuitul profesionist femininPariuri 

WTA: Jucătoarea perfectă din circuitul profesionist feminin

V-ati intrebat vreodata cum ar arata jucatoarea de tenis „perfecta”? „Rasfoind” internetul pentru a ne documenta cat mai mult despre tenis (in lispa de alte activitati din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus), am gasit o idee foarte interesanta, pe care o vom dezbate in continuare cu dumneavoastra. Este vorba de jucatoarea de tenis perfecta, in opinia specialistilor. Acest studiu a fost facut cu câteva zile înainte de inceputul Turneului Campioanelor de la Singapore din anul 2018, cand New York Times a realizat o anchetă printre nume mari ale tenisului mondial pentru a desemna jucătoarea ideală de tenis, printre care Viktoria Azarenka (fost număr 1 mondial, jucătoare încă în activitate, singura din acest juriu), Chris Evert (de asemenea, fost număr 1 WTA), Tracy Austin (fost număr 1 mondial), antrenorii Wim Fissette, Sam Sumyk, Kamau Murray, Thomas Johansson sau Michael Joyce (fostul antrenor al Mariei Sharapova). In total au fost interogati 20 de persoanalitati din tenisul mondial, care au rasouns la 15 întrebări privind cele mai bune lovituri, spiritul de luptă si deplasarea jucătoarelor, iar in final a fost creionat un portret robot al jucătoarei ideale, pe baza caracteristicilor jucatoarelor din circuitul WTA.

„Cel mai bun forehand” ii apartine americancei Sloane Stephens, la categoria „cel mai bun backhand cu două mâini” a fost aleasa romanca Simona Halep, iar „cel mai bun slice de backhand cu o singură mână” îi apartine numarului 1 WTA, australiancei Ashleigh Barty. „Cel mai bun prim serviciu” continua sa-i aparţina americancei Serena Williams, aceasta fiind lider si la capitolul „cel mai bun al doilea serviciu”. „Cel mai bun joc la fileu” îl are australianca Ashleigh Barty, in timp ce la „cel mai bun joc de retur” a fost nominalizata din nou romanca Simona Halep, care domina si categoriile „cel mai bun passing”, „cea mai bună deplasare” si „cea mai bună condiție fizică.

Angelique Kerber a fost votata jucatoarea cu „cea mai bună a treia lovitură în raliu (răspunsul după retur)”, iar „cel mai puternic psihic” ii apartine multiplei campioane americance Serena Williams

In concluzie, jucătoarea „perfectă” din tenisul profesionist ar trebui să aibă serviciul şi psihicul Serenei Williams, deplasarea, returul, passingul, backhandul cu două mâini si anduranța Simonei Halep, jocul la fileu si slice-ul de backhand a australiencei Barty si forehandul americancei Stephens.

Respectivul articolul a fost publicat de jurnalistul Christopher Clarey în celebra publicatie New York Times si este a doua anchetă de acest fel, după cea realizată în anul 2014.

Related posts